Relacja z wizyty w Gościniec Czterech Kuchni dnia 2024-12-15

Barszcz z uszkami i pierogi z dzika

2024-12-15 (Niedziela)

Na niedzielny obiad wybraliśmy się do restauracji „Gościniec Czterech Kuchni”. W lokalu panowała przyjemna świąteczna atmosfera. Przy wejściu stała piękna choinka z czerwonymi bombkami, a z głośników płynęły tematyczne piosenki. Dałem się ponieść temu klimatowi i na pierwsze danie zamówiłem barszcz z uszkami. Zupa była niespotykanie gorąca. Ostatnio mało gdzie serwują tak ciepłe dania, więc byłem pozytywnie zaskoczony. Barszcz bardzo intensywny, niezwykle esencjonalny. Jedynie jak dla mnie ciut za słodki. Zupa była podana w gustownym talerzu, a w środku było pięć uszek z mięsem. Nie do końca miałem możliwość ocenić jakość mięsa w uszku, gdyż barszcz był bardzo dominujący. Pierwsze danie oceniam jako bardzo smaczne, pikantne, ale lekko za słodkie. Na drugie danie zamówiłem pierogi z dzikiem i kaszą. Danie było podane bardzo estetycznie. Porcja składała się z sześciu pierogów z cebulą i grzybami marynowanymi. Do tego była żurawina i majeranek oraz borówki. Różnorodność smaków była ogromna. Od słonej cebuli po słodycz żurawiny. Pierożki można było zjeść w konfiguracji według własnego uznania. Ja kilka skonsumowałem w wersji słonej i kilka na słodko. Najbardziej przypadła mi do gustu wersja z grzybami. Sam farsz był uczciwy. Mimo, że pierogi nie były w 100% tylko z dziczyzny ale z dodatkiem kaszy, mięso nadal pozostawało głównym składnikiem. Podsumowując obiad był bardzo dobry. Oprócz moich dań zamówiliśmy jeszcze żurek (19 PLN) oraz wątróbkę drobiową (36 PLN), które również były bardzo smaczne.

Miejsce 🏢 Gościniec Czterech Kuchni

Dania 🍲 barszcz z uszkami pierogi z mięsem

Tagi kasza dziczyzna

Ogólna ocenia dania: bardzo smaczne

56 PLN